Ordinacija Dr Marković s' ponosom predstavlja PRVI PUT U BiH - Kompjuterizovana (bezbolna) anestezija!!

Prvi u Brčkom (a,i u Bosni) možemo da ponudimo našim pacijentima inovativno riješenje za bezbolnu posjetu stomatologu, kompjuterizovanu anesteziju WAND.

Master Dizajn LTD Solution by Nelle

Inovativna, kompjuterski vođena zubna anestezija 'WAND' omogućava potpuno bezbolno, sigurno i djelotvorno anesteziranje. Savršena kontrola doziranja i manja aplikacija anestetika, spriječavaju pojavu bola prilikom uboda i oticanje tkiva. WAND anestezija garantuje pacijentu udobnost i opuštenost, čak i kod nepčanog injiciranja.

Ugodno i potpuno bezbolno iskustvo za pacijente, bez otoka i otečenih usana i tkiva. Pacijent može odmah posle tretmana kod stomatologa normalno piti i govoriti,kao i vratiti se svakodnevnim aktivnostima.

KOMPJUTERIZOVANA LOKALNA ANESTEZIJA (Wand® STA® controlled local anesthesia system)

Apliciraje lokalnog anestetičkog rastvora u cilju postizanja apsolutne bezbolnosti pri radu predstavlja, kod većine pacijenata, najveći uzrok straha. Napretkom savremenih tehnologija ovaj problem je u značajnoj mjeri riješen.

Kompjuterizovana injekcija omogućava da se anestetički rastvor ubrizgava nježno, glatko i za pacijenta gotovo neprimjetno. Ovaj način davanja lokalnog anestetika je od velike pomoći u naručito osetljivim regijama usta, i omogućava umrtvljenje zuba bez sporednog efekta anestezije na usne ili jezik.

Koje su prednosti u odnosu na klasičnu iglu i špric?

Precizna kontrola ubrizgavanja i potiska anestetika omogućavaju da injekcija bude bezbolna, čak i kod manje pristupačnih zuba i regija kao što je nepce, gdje je injekcija veoma često bolna;

Ergonomski dizajn i mala težina stomatologu omogućavaju da lako rotira i manipuliše nastavkom i preciznije pogodi mjesto anestezije;

Standardne tehnike anestezije su mnogo komfornije i efikasnije kada se Wand koristi;

Sa jednom ampulom anestetika moguće je anestezirati veći broj zuba;

Nema kolateralne utrnutosti usne, jezika, nosa! Anesteziran je samo zub na kome se radi ili koji se vadi!

Šta je to Wand?

Wand je u osnovi kompjuterski kontrolisana injekcija. Instrument služi da obezbijedi bezbolno davanje lokalnog anestetika prilikom obavljanja svih rutinskih stomatoloških intervencija uključujući: popravku zuba, vađenje živca, brušenje za krunice, itd. Ubrizgavanje anestetika kontroliše kompjuter, tako da je injekcija spora, konstantna i komforna. Mjerenjem otpora u tkivu na koji nailazi tečnost prilikom ubrizgavanja, kompjuter izračunava najpravilniji položaj tanke igle i na to upozorava terapeuta. Prije dodira sa tkivom, instrument izbacuje nekoliko kapi da bi anestezirao tkivo pre kontakta sa tankom iglom.

Gde se aplikukuje anestezija?

Sistem je posebno dizajniran da obezbijedi anesteziju za pojedinačan zub ubrizgavanjem anestetika u tanak prostor između zuba i gingive koja ga okružuje. Postupak se vrši gotovo bez bola i vrlo efikasno, bez osjećaja utrnutosti usne ili jezika. Posle klasične lokalne anestezije bili su potrebni sati da prođe utrnutost usne da bi pacijent mogao da nastavi sa radnim aktivnostima ili konzumira hranu. Do sada nijedna konvencionalna tehnika davanja lokalne anestezije u stomatologiji nije bila u stanju da obezbijedi ovoliko komfora za pacijenta, a terapeutu dovoljno snažnu anesteziju da sprovede intervenciju bez bola.

Kontaktirajte nas

Ordinacija Dr Markovic
Centar za savremenu i estetsku stomatologiju
Jovana Dučića br 1 ,Brčko
e-mail: ordinacijamarkovic@yahoo.com
tel: (+387) 049 218 360

Dr Markovic - Kontaktirajte nas putem fejsa / facebook