Zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu i antiinflamatornom dejstvu laser uništava bakterije u parodontalnim džepovima i ispod nivoa desni. Laser ima svoju primjenu u liječenju parodontopatije. Nakon obrade parodontalnih džepova (obrada tvrdih i mekih tkiva) može se primjeniti laser. Laser svojim zrakom obeskličava parodontalni džep tj. uništava bakterije i na taj način eliminiše njihovo štetno dejstvo. On takođe djeluje i protiv upale. U nekim slučajevima primjena lasera dovodi i do regeneracije dijela izgubljenog koštanog tkiva uslijed parodontopatije.

MANJE VREMENA PROVEDENOG U STOLICI, MANJE BOLOVA, MANJE ANESTEZIJE.

ZA KOJE SE SVE PROCEDURE KORISTI?

Mekotkivni laser nalazi svoju primjenu u slijedećim terapijama:
 • Liječenje Parodontopatije
 • Liječenje Periimplantita
 • Liječenje Frenuluma
 • DrMarkovic.com

  TERAPIJA PARODONTOPATIJE LASEROM

  Slično kao što se koristi bušilica, zub se tretira laserskim zrakom i nježnim mlazom vode. Proces koji se koristi u radu se zove HydroPhotonic i ova kombinacija lasera i vode omogućava vrlo preciznu i nježnu intervenciju.

  Zavisno od intervencije, može prouzrokovati neprijatan osjećaj. Na primjer, na osnovu našeg iskustva, za liječenje paradentoze je potrebno dati vrlo malo anestetika, ali vrlo često pacijenti ne zahtijevaju anesteziju.Takođe, neki naši pacijenti su izjavili da su prijatno iznenađeni, pošto je kompletan osjećaj drugačiji od onoga na šta su navikli.

  TERAPIJA PERIIMPLANTITA LASEROM

  Periimplantit se može definisati kao upala oko implantata koja dovodi do razaranja kosti i poslijedičnog ispadanja implantata. Periimplantit je za implantat isto što i parodontopatija za zub. Bakterije svojim toksinima dovode do razaranja mekih i koštanih tkiva oko implantata što rezultuje upalom ,a ako se ne liječi i gubitkom implantata. Laser zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiinflamatornim karakteristikama uništava bakterije i spriječava upalu. Na taj način pozitivno utiče na ishod liječenja periimplantita.

  UKLANJANJE FRENULUMA – PRIBLIŽAVANJE RAZDVOJENIH PREDNJIH ZUBA

  Frenulmi su fibrozni izraštaji koji spaja sredinu gornje usne za sredinom gornje vilice između jedinica ili sredinu jezika sa podom usta. Frenulum u gornjoj vilici kod djece može dovesti do razmaka između prednjih zuba ,te je često uzrok njegovog uklanjanja ortodontske prirode. Kod odraslih pacijenata najčešće je smetnja izradi adekvatnog protetskog rada. Frenulum jezika (takav jezik često nazivamo sapet jezik) često dovodi do problema u razvoju govora zbog smanjena pokretljivosti jezika. Frenulum se brzo i lako otklanja laserom bezbolno i bez krvi u samo nekoliko minuta.

  Kontaktirajte nas

  Ordinacija Dr Markovic
  Centar za savremenu i estetsku stomatologiju
  Jovana Dučića br 1 ,Brčko
  e-mail: ordinacijamarkovic@yahoo.com
  tel: (+387) 049 218 360

  Dr Markovic - Kontaktirajte nas putem fejsa / facebook